Economie – Moderne talen
Derde graad
Ben jij geboeid door de actualiteit en wil je de werking van onze economie begrijpen? Heb je een talenknobbel en wil je die verder ontwikkelen in het Nederlands, Frans, Engels en Duits? Economie en Moderne Talen is de richting die jouw nieuwsgierigheid naar de economische wereld en talen combineert.
In deze richting duik je diep in de macro- en micro-economie, bedrijfseconomie en maatschappelijke vraagstukken. Je leert de theorieën, maar ook hoe je ze kritisch toepast op de actualiteit, bijvoorbeeld door ondernemers in de klas te ontvangen, economische films te analyseren of zelfs een minionderneming op te zetten. Zo maak je de theorie tastbaar en zet je die meteen om in de praktijk.
Naast economie vergroot je je talenkennis en ontdek je de cultuur, geschiedenis en literatuur van de landen waar deze talen gesproken worden. Je analyseert niet alleen literaire werken, zoals romans en graphic novels, maar je leert ook de dieperliggende betekenissen en invloeden ervan begrijpen. Een unieke kans om je kennis in zowel economie als talen naar een hoger niveau te tillen.
Vak
Vijfde jaar
Zesde jaar
godsdienst
2
2
Nederlands
4
4
Frans
4
4
Engels
3
3
Duits
2
3
wiskunde
4
4
aardrijkskunde
1
1
geschiedenis
2
2
esthetica
1
0
natuurwetenschappen
2
2
lichamelijke opvoeding
2
2
economie
5
4
mini-onderneming
0
1
Totaal
32
32
Wat verwachten we van jou?
- je hebt interesse in de algemene economie, de bedrijfswereld, financiële markten en de actualiteit
- je hebt een stevige basiskennis Frans en Engels en interesse voor Duits
- je beschikt over een talenknobbel die er niet voor terugdeinst een boek in de oorspronkelijke taal te lezen
Wat hierna?
Met deze vooropleiding kan je kiezen uit een brede waaier aan studiemogelijkheden in het hoger onderwijs. Je kunt de economische wereld induiken of kiezen voor een talenopleiding. In beide domeinen is zowel een professionele of academische opleiding mogelijk.
Academische bachelor – master:
handelswetenschappen, toegepaste taalkunde, communicatiewetenschappen,…
Professionele bachelor:
bedrijfsmanagement, organisatie en management, vastgoed, business management en entrepreneurship, communicatie en marketing, media en journalistiek, lerarenopleiding, …
Vergelijkbare richtingen
Twijfel je nog over verschillende richtingen?
Het Keuzekompas kan je helpen.


Selecteer een richting voor de vergelijking.
...
Selecteer een richting voor de vergelijking.
...
Maak de vergelijking