tweede leerjaar – Economie en Organisatie
Eerste graad
In het tweede jaar krijg je 27 uur algemene vorming per week en kun je kiezen voor één van vier basisopties. Bij Economie en Organisatie duik je in de fascinerende wereld van geld, bedrijven en duurzaam ondernemen. Je leert alles over budgetbeheer, de werking van markten en de invloed van maatschappelijke trends zoals digitalisering. Met behulp van ICT analyseer je data en breng je jouw inzichten tot leven in creatieve presentaties.
Ben je gefascineerd door hoe geld stroomt en bedrijven werken? In deze richting ontdek je alles over budgetbeheer, betaalmiddelen, marktprincipes, beursnoteringen en de rol van ondernemingen in onze samenleving. Ook duurzaamheid, vraag en aanbod en belangrijke sectoren in onze regio komen uitgebreid aan bod. Wie weet start jij later wel je eigen onderneming en leer je hier hoe je dat aanpakt.
Maar economie gaat verder dan cijfers. Je onderzoekt hoe het keuzegedrag van mensen en economie elkaar beïnvloeden, met actuele thema’s zoals digitalisering. Je werkt met data, programmeert om inzichten te krijgen en leert hoe je jouw resultaten helder en creatief presenteert. Kortom, je bouwt niet alleen kennis op, maar leert ook kritisch kijken naar de wereld om je heen.
Vak
Aantal uren
godsdienst
2
Nederlands
4
Frans
4
Engels
2
aardrijkskunde
1
natuurwetenschappen
1
techniek
2
wiskunde
5
geschiedenis
2
beeld
1
muziek
1
lichamelijke opvoeding
2
economie en organisatie
5
Totaal
32
Wat verwachten we van jou?
- interesse voor economie, maatschappij en financiële processen
- zin om te werken met data, ICT en programmeren
- creativiteit in het presenteren van jouw inzichten
Vergelijkbare richtingen
Twijfel je nog over verschillende richtingen?
Het Keuzekompas kan je helpen.


Selecteer een richting voor de vergelijking.
...
Selecteer een richting voor de vergelijking.
...
Maak de vergelijking